Lake House

Posted by Admin on Sunday, 03 December 2017 |
Visited : 402 , News

Text description provided by the architects. The house is emplaced between two old Coihue trees, over a mild hill, with a scenic view to the Llaima volcano and an artificial lake. The challenge was clear; a solid and opaque volume, as cubic and geometric as possible, with great inside space.

 

Cortesía de Rodolfo Wiedmaier Delorenzo

Cortesía de Rodolfo Wiedmaier Delorenzo

 

The solid and dark cubic shape of 12x12 meters changed with the client’s complimentary work towards a lighter and thinner version, drilling the volume and opening new spaces. With this actions the house won a straight communication with its outside and panoramic views, without diminishing the magnificence and presence that the project required.

 

Floor Plans

Floor Plans

Exploded Axonometric

Exploded Axonometric

 

The volume was structured from the central empty space, gathering together the different areas of the project. This space was crowned with a skylight, sharing uniform light into the common areas of the first and second floors. The exterior views, from south to north, goes through this empty central space; from the main access that makes first floor face the landscape and the surroundings, while the second floor gives priority to the intimacy and the above light from the skylight into the rooms. The basement is a playing area were to hang out at night or on rainy days, necessary on this southern weather. The terrace roof is designed to provide a spectacular panoramic view of the Araucania mountain range.

 

Cortesía de Rodolfo Wiedmaier Delorenzo